No Exi(s)t, proiect cofinanțat de SDT, eveniment teatral major

Drd. Andreea Darie

La finalul lunii octombrie, a fost finalizat proiectul No Exi(s)t, inițiat de Asociația Artes și implementat printr-o finanțare a Primăriei Iași în parteneriat cu Școala Doctorală de Teatru Iași. Managerul de proiect este prof.univ.dr.habil Octavian Jighirgiu, iar coordonatorul artistic este drd. Andreea Darie.

Timp de 14 zile, o echipă de zece artiști s-a autoizolat la Teatrul din Stejar, acțiune inedită prin care organizatorii au probat modul în care procesul de lucru influențează rezultatul final al creației însă, în același timp, au sondat fluctuațiile de comunicare dintre un grup de subiecți privați de libertățile obișnuite, situație familiară, recognoscibilă, impusă de diferitele consecințe ale pandemiei.

Proiectul s-a finalizat prin premiera spectacolului No Exi(s)t din data de 20 octombrie, eveniment dublat de instalația document No Exi(s)t – The Story, găzduită la Galeriile de Artă Victoria a UAP Iași.

Coordonatorul artistic al proiectului, drd. Andreea Darie, a participat în perioada post-implementare la emisiuni Tv și întâlniri cu studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, urmând ca, în a doua jumătate a lunii noiembrie, alături de echipa proiectului, să ia parte la o Conferință de Q&A organizată de Școala Doctorală de Teatru Iași.

Alături de Andreea Darie și Octavian Jighirgiu, alți trei membri ai SDT Iași au făcut parte din echipa de implementare: lector univ.dr.habil Călin Ciobotari (consultant artistic), drd. Alina Dincă Pușcașu (scenograf) și drd. Alexandra Diaconița (actriță).