Miercuri, 30 noiembrie, la Sala Studio a Facultății de Teatru din Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, de la ora 17, Dragoș Buhagiar, în dublă calitate, de scenograf și președinte UNITER, va susține conferința „Teatrul nostru cel de toate zilele”.

Dragoș Buhagiar este considerat cel mai important scenograf român al momentului. Cu o activitate prodigioasă, validată prin numeroase premii naționale și internaționale, a devenit în primăvara acestui an președinte al UNITER. „Este o onoare că Dragoș Buhagiar a acceptat invitația Școlii Doctorale de Teatru din Iași. Mi se pare important pentru doctoranzii și studenții noștri să cunoască nemijlocit profesioniști ai teatrului de o asemenea anvergură, să intre în dialog cu ei și, de ce nu, să și-i asume ca modele profesionale. Nivelul la care a ajuns Dragoș ca scenograf și, totodată, modestia remarcabilă pe care și-a păstrat-o îl recomandă ca pe un artist de o calitate foarte înaltă”, a precizat Călin Ciobotari, directorul Școlii Doctorale de Teatru Iași.

Evenimentul se derulează în cadrul programului Conferințele Naționale ale Școlii Doctorale de Teatru Iași, coordonat de conf.univ.dr.habil. Călin Ciobotari, fiind a patra ediție a acestui an. Alături de Dragoș Buhagiar, au mai conferențiat în 2022 regizorul Radu Afrim, shakespearologul George Volceanov și dramaturgul Elise Wilk.