Conf. univ. dr. Adrian Stoleriu

Adrian Stoleriu este conferențiar universitar în cadrul Specializării Artă Murală din Facultatea de Arte Vizuale și Design (UNAGE) și artist vizual, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.

În anul 2012 a obținut titlul de Doctor în Arte Vizuale cu teza Reprezentări vizuale ale sacrului în arta contemporană. Din anul 2018, este conducător de doctorat în cadrul Școlii Doctorale Arte Vizuale, iar din aprilie 2020, ocupă funcția de Decan al Facultății de Arte Vizuale și Design.

Activitatea sa artistică se concentrează pe surprinderea și valorizarea aspectelor spirituale și religioase ale societății contemporane, precum și pe dilemele identitare impuse de mediile socio-culturale actuale. Lucrările sale au fost prezentate în numeroase expoziții de arte vizuale, personale sau colective, din țară și din străinătate. Între cele mai importante astfel de evenimente se numără „Landscapes”, Milano, Italia (2019), „Babilonia”, Galeria Aparte, Iași (2017), „Rumänien II”, Barockschlossl, Mistelbach, Austria (2014), „Kunst aus Rumänien”, Barockschlossl, Mistelbach, Austria (2012).

În plan teoretic, cercetările sale se îndreaptă spre sfera dialogurilor dintre artă și spiritualitate, publicând mai multe lucrări în care sondeză diverse tematici specifice reprezentării vizuale a sacrului, artei religioase tradiționale, dar și expresiilor contempornane ale acesteia.